Delta Elektro AS

Zaptec oppfyller alle sikkerhetskrav

I takt med den økende populariteten til elbiler, har behovet for pålitelige og sikre ladeløsninger blitt stadig viktigere. Zaptec, en ledende aktør innen ladeteknologi, har tatt sikkerhet til nye høyder med ladeboksen Zaptec Go. 

Far og sønn som lader elbil med Zaptec Go

Zaptec Go er ledende på sikkerhet, og er utviklet for å være det tryggeste på markedet - slik at du slipper å bekymre deg.

Behovet for trygge elbilladere øker

Å velge elbillader er ikke bare et spørsmål om ladehastighet eller effektivitet, men også om sikkerhet. Med Zaptec Go får du ikke bare en innovativ og pålitelig ladeløsning, den er også skapt med fokus på å oppfylle og overgå de høyeste sikkerhetsstandardene.

zaptec lader en hvit bil

NAF kåret Zaptec Go som vinner

Zaptec Go gikk av med seieren i NAFs sammenligning av elbilladere i 2022. Elbilladeren oppfyller alle sikkerhetskravene i høyeste grad. På sikkerhetsfronten er Zaptec den eneste leverandøren i testen som oppfylte alle kravene til DC-overvåkingen. 

Zaptec Go ble derfor testens tryggeste valg.

Dette er hvorfor laderen er så sikker

  1. Ladeboksene har kraftige vern som sikrer brudd ved feil, og som gir isolasjon slik at eventuelle feil ikke fører til farlig overspenning på ladekabelen.
  2. Ladeboksen har et integrert jordfeilvern. Farlige situasjoner unngås, og ladingen avbrytes om det oppstår en jordfeil på kjøretøy eller ladekabel.
  3. Ladeboksen gjør en kalibrering og tester seg selv før den begynner å lade. Jordfeilvern tilbakestilles automatisk ved å koble laderen fra kontakten.
  4. Zaptec Go har en rekke interne sensorer som overvåker interntemperatur og slår av lading om elbilladeren får et problem.
zaptec elbillader på husvegg

Oppfyller alle sikkerhetskrav

Ladeboksene fra Zaptec er utviklet til å være det tryggeste på markedet. De lar seg ikke friste av å velge komponenter av lavere kvalitet for å spare penger. Derimot er ladeboksene utstyrt med kvalitetskomponenter og avanserte sikkerhetsfunksjoner. 

Les også: Er elbilen din klargjort for å tåle lynnedslag?

dame som skal på trening med fulladet elbil

Beskytter mot overbelastning og varmegang

En av de største bekymringene rundt elbillading er risikoen for overoppheting og overspenning. Zaptec Go er utstyrt med avansert teknologi som aktivt overvåker og regulerer strømtilførselen, slik at risikoen for overbelastning reduseres til det minimale. 

Dette bidrar ikke bare til en lengre levetid for selve laderen, men sikrer også at ladeprosessen er trygg og effektiv.

Sikkerhet og spesifikasjoner

Zaptec Go er utviklet til enebolig og hytte. Ambisjonen var å kunne tilby den mest kostnadseffektive fordelingen mellom installasjons- og produktkostnader. Zaptec Go har utført komplett testing av uavhengige testinstitutter og har også gjennomgått det svenske Elsäkerhetsverkets markedskontroll uten noen tekniske anmerkninger. Den kan du lese her.

Zaptec Go har:

  1. Integrert RDC-DD godkjent i henhold til IEC 62955. Løsningen er i henhold til kravet om mekanisk koblet brudd (4 poler) og 500A «make and break» samt 3000A kortslutningstoleranse.
  2. Elektrisk sikkerhet i henhold til IEC EN 61851-1 og andre relevante standarder. Dette er testet og verifisert av uavhengige testinstitutter, og inkluderer testing av isolasjon under overspenningsforhold.
  3. Det at laderen har en integrert RDC-DD betyr at hver Zaptec Go må installeres med en egen forankoblet RCD type A (30mA). Vanligvis oppfylles dette ved å installere en vanlig automatsikring (RCBO) som kombinerer kortslutningbeskyttelse, overstrømsbeskyttelse og RCD Type A ut fra sikringsskapet. (Info hentet fra Zaptec) 

Vi hjelper deg med elbillading

Er du usikker på hvilken ladeløsning som er riktig for deg? Snakk med en av våre dyktige elektrikere om elbillading, eller bestill befaring.